Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram kipfilet
- 400 gram bloemkoolrijst of 300 gram zilvervliesrijst
- 4 handjes erwten
- 2 uien
- 2 teentjes knfolook
- 2 rode paprika’s
- 100 ml ongezoete kokosmelk of 3 eetlepels creme fraise
- 2 eetlepels curry madras kruiden van Jonnie de Boer
- kokosolie
- Limoensap
- zout en wat peper
- Evt wat verse gember
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van de keukenmachine, blender of rasp (of je koopt kant en klare bloemkoolrijst)
- Snipper de ui en knoflook en snijd de kipfilet in blokjes en paprika in reepjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui aan
- Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur
- Draai het vuur lager en voeg de knoflook en curry madras kruiden toe en bak even 1 minuut mee.
- Optioneel: Rasp de gember in de koekenpan
- Voeg de kokosmelk en limoensap toe met een snufje zeezout en peper. Voeg vervolgens de erwten en paprika er doorheen en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is.
- Is de saus te dik? Voeg er dan nog wat amandelmelk aan toe.
- Stoom of wok de bloemkoolrijst 2 minuten
- Schep de bloemkoolrijst op het bord en maak het af met het curry madras mengsel.
Vegetarische optie? Vervang de kipfilet voor (biologische) Tempeh. Verwerk de tempeh op dezelfde manier als de kipfilet.