Ingrediënten (2-3 personen)
- 150 gram kipfilet, in blokjes
- 100 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 100-150 ml kokosmelk of amandelmelk
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
- Bak in de tussentijd de knoflook een minuut aan in een scheut olijfolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut
- Bestrooi de kip met kerriepoeder en met peper en zout. Bak vervolgens de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Wok de broccoli mee.
- Voeg de courgette toe aan het kip mengsel, evenals de kokosmelk of amandelmelk. Laat nog een minuut of 7 pruttelen. Proef je kip kerrie en breng eventueel verder op smaak met wat kerrie, zout en peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk/ amandelmelk
- Serveer de rijst met de kip kerrie