skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2-3 personen)

  • Olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 250 kippendijfilet / kipfilet in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika’s, in repen gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

Tzatziki

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels (zaanse) mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • snuf peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de uien zachtjes aan.
  • Voeg de kipblokjes en knoflook toe. Bak de kip goudbruin.
  • Voeg nu de paprika’s toe en bak deze al omscheppend mee, zet het vuur laag, de paprika’s hebben wat tijd nodig om te garen.
  • Meng na ongeveer 10 minuten citroensap, oregano en peper en zout door het gerecht en bak nog iets langer tot de paprika’s echt zacht zijn geworden
  • Maak in de tussentijd de tzatziki door de komkommer met een dunschiller in lange linten te snijden.
  • Meng deze linten met de overige ingrediënten voor de tzatziki en serveer met de kip gyros.

Inspiratie recept: eet paleo

×Close search
Zoeken