Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- 1 blikje tonijn (op water basis)
- 200 gram uitgelekte kidneybonen (zak van het merk HAK, deze bonen hoef je niet te weken)
- 1/2 komkommer
- 1/4 ui
- 1 paprika
- 3 bospenen
- 6 snack tomaatjes
- Sla
- 1 scheutje olijfolie
- peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Laat de zak kidneybonen uitlekken in een vergiet
- Laat vervolgens ook het blikje tonijn uitlekken in een vergiet
- Snijd de komkommer, ui, paprika, bospeen en snacktomaatjes in kleine blokjes
- Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en voeg een scheutje olijfolie en peper toe
- Maak een bedje sla op het bord en leg daar bovenop het tonijn/kidneybonen mengsel
- Eet smakelijk!
Tips
- Vervang de kidneybonen eens voor kikkererwten. Ook lekker!
- Je kunt zelf ook andere groente toevoegen die je thuis nog hebt liggen.
Weetjes
- Kidneybonen zijn peulvruchten. Peulvruchten zijn rijk aan vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor. Hartstikke gezond dus!
- Het advies is 1 keer per week peulvruchten te eten. Andere soorten peulvruchten zijn: bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen, linzen en kikkererwten.