skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Met de kerstdagen aan de lijn? Zonde!

Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud en Nieuw,  maar tussen Oud en Nieuw en Kerst. De december maand heeft 4 feestdagen: pakjesavond, Eerste kerstdag, Tweede kerstdag en oudjaarsdag. Als je op deze 27 andere dagen kiest voor gezonde, verantwoorde voeding is het geen probleem om op deze 4 dagen mee te doen met de pepernoten, kerstkransjes en oliebollen. Het wordt pas een probleem als je half oktober begint met de pepernoten en na pakjesavond begint met de kerstkransjes.

Voor diegene die tijdens de kerstdagen toch lekker, verantwoord en gezond willen eten wordt er in de weken voor kerst, wekelijks een ‘gezond menu’ gemaild. Dit in plaats van wekelijks een ‘gezond recept’.

Eet smakelijk en fijne kerstdagen!

 

Heldere Champignonsoep

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram champignons
  • 1 grote winterpeen
  • 100 gram doperwten
  • 1 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 Liter groente bouillon

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan
  • Snij vervolgens de winterpeen in plakken en doe deze ook in de pan
  • Pers of snij het knoflookteentje en doe dit ook in de pan. Wanneer de ui zacht en glazig is mag de bouillon toegevoegd worden
  • Snijd vervolgens de champignons in plakken, door de helft en in kwartjes. En laat sommige kleine champignons heel en doe deze ook in de pan.
  • Voeg als laatste de doperwtjes erbij

Gevulde kip

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram ricotta
  • 100 gram parmaham
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • evt. een paar pijnboompitten

Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden, 30 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Snijd de rode peper fijn en meng deze samen met de oregano en basilicum door de ricotta.
  • Snijd de kip in 8 stukken. Snijd deze open en smeer het ricotta mengsel ertussen.
  • Rol de stukjes kipfilet in de parmaham, zodat je mooie rolletjes hebt
  • Zet de gevulde kip nu 25-35 minuten(let op per oven verschillend) in de oven en laat deze goed bruinbakken.

Zoete aardappel frietjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Bereidingstijd: 10 minuten, 30 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de zoete aardappels in reepjes (Je hoeft ze niet te schillen, maar zorg wel dat ze schoon zijn).
  • Leg de reepjes in een ovenschaal en bestrooi met olijfolie, paprika- en knoflookpoeder.
  • Bak deze 30 minuten mooi bruin.
  • Evt. een kleine eetlepel mayonaise bij zoete aardappel frietjes

Gezonde flensjes met vers fruit

Ingrediënten voor (8 flensjes)

  • Voor het beslag
  • 4 Eieren
  • 4 bananen
  • 50 gram amandelmeel
  • Boter – voor het bakken
  • Voor de garnering
  • 200 gram aardbeien
  • 150 gram bosbessen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (per persoon)

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Doe de eieren in een kom
  • Pel de banaan en voeg hem in stukjes toe aan de eieren
  • Schep er amandelmeel bij en mix het tot een glad beslag met een staafmixer (het is een stuk dikker dan normaal pannenkoekenbeslag)
  • Zet een kleine pan met goede anti-aanbaklaag op het vuur en smelt een klein klontje boter
  • Schep een soeplepel beslag in de pan en bak op laag vuur de flensjes om en om goudbruin
  • Leg op ieder bord 2 flensjes en serveer met het verse fruit en twee schepjes Griekse yoghurt per persoon, strooi er een beetje poedersuiker overheen.
×Close search
Zoeken