Ingrediënten (4 personen)
- +/- 400-500 gram (diepvries)kabeljauwfilet
- 200 gram sperziebonen
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels peterselie (gedroogd of vers)
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Beetje boter
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Kook de bloemkool roosjes gaar en giet ze af
- Prak de gekookte bloemkool grof en laat wat kookvocht achter in de pan zodat de bloemkool goed geprakt kan worden
- Kook de sperziebonen beetgaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm wat boter in een koekenpan en bak daarin de kabeljauwfilet aan. Voeg de gehakte peterselie (vers of gedroogd) toe met de 2 teentjes (fijngesneden) knoflook
- Voeg vervolgens wat mosterd toe aan de kabeljauw
- Schep het kabeljauwfilet mengsel in een ovenschaal en bedek het met een laagje boontjes
- Maak een mooi top laagje met de bloemkool puree en dek de ovenschotel af met aluminiumfolie
- Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!