Ingrediënten (4 personen)
Voor de vis:
- 600 gram (verse) kabeljauw filet
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 hand gekruimelde volkoren beschuit
Voor de bruschetta:
- 2 grote tomaten
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels verse of gedroogde peterselie en koriander
- 2 teentjes knoflook (door de knoflookpers)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 18 minuten in de oven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Sprenkel wat olijfolie over beide kanten van de kabeljauwfilets
- Verkruimel de beschuit en leg beide kanten van het filet in de beschuitkruimels. Leg vervolgens in de ovenschaal.
- Bak de vis in de oven in 10 minuten.
- Snijd de tomaten en paprika in blokjes en doe de peterselie, koriander, knoflook, olijfolie en peper er doorheen.
- Haal de vis uit de oven, leg het bruschetta mengsel erop. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 8 minuten totdat het allemaal gaar is.
Tip:
Lekker met sperziebonen/ broccoli en zilvervliesrijst of een salade
Bron recept: Smulweb (variatie)