Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram witte asperges
- 1 liter kippenbouillon (evt. van de Kleinste soep fabriek of bouillon van de reformzaak)
- 1 eetlepel vers gesneden bieslook
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- scheut olijfolie
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd de asperges in kleine stukjes (de schillen niet weggooien, die heb je zo nodig)
- Zet een pan op het vuur en doe een scheut olijfolie in de pan
- Voeg de fijngesneden ui, de fijngesneden knoflook toe en fruit deze even aan
- Doe de aspergeschillen in de pan erbij samen met de kippenbouillon
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan uit
- Zeef de soep na 20 minuten en vang de bouillon op
- Voeg de aspergestukjes toe en breng de bouillon aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aspergestukjes zacht geworden zijn.
- Voeg net voor het serveren de fijngesneden bieslook en peterselie toe en breng naar wens de soep verder op smaak met wat peper.