Ingrediënten (voor 6 personen)
- 1 oranje pompoen van ongeveer 1,5 kg
- 3 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 afgestreken eetlepel gemalen koriander(zaad)
- 3 cm verse gember
- 1 volle eetlepel gemalen komijn
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 afgestreken eetlepel kurkuma
- 1 pakje van 200 ml kokosmelk
- Water
- Flinke scheut olijfolie
- 2 bouillonblokjes
- evt. zout
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in blokjes.
- Snijd de uien en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook zachtjes aan.
- Zodra de uien en knoflook glazig zijn, voeg dan de gemalen koriander, komijn, chilipoeder, kurkuma en de fijngeraspte gember toe. Bak dit kort mee totdat de kruiden geuren.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe (of opgeloste bouillon) samen met de pompoenblokjes. Breng aan de kook en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken, of totdat de pompoen gaar is.
- Roer op het laatst de kokosmelk erdoor en warm de soep nog even goed door. Haal de pan van het vuur.
- Is de soep naar uw smaak te dik? Voeg dan naar wens extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Serveer direct en eet smakelijk!







