skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien
  • 400 gram wortels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 kippenboutjes
  • 1,5 eetlepel Ras el hanout
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 bouillonblokje
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een beetje gedroogde peterselie
  • 500 ml kokend water

Bereidingstijd: 45 minuten

Bereidingswijze

  • Doe wat roomboter in de pan en bak de kippenbout even aan. Voeg na 2-5 minuten wat water toe en laat het 45 min zachtjes koken/ pruttelen, totdat de kip gaar is. Evt. lekker met wat cajun kruiden.
  • Snipper de ui en schil de wortels met een dunschiller. Snijd de wortels en knolselderij in blokjes van 1 cm.
  • Verhit olijfolie in een grote stoofpan met deksel en voeg de ui met wat zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortels, knolselderij en de Ras el hanout kruiden toe aan de pan en roerbak nog een minuut. Schenk het kokende water erbij en doe het bouillonblokje in de pan.
  • Breng aan de kook en stoof in 20-25 minuten gaar. Hak ondertussen de bladpeterselie grof. Roer de tomatenpuree 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de stoof.
  • Voeg als laatste de tomatenblokjes en peper en zout toe.
  • Leg de groentestoof op een bord, maak het af met het amandelschaafsel en leg het kippenboutje ernaast.
  • Eet smakelijk!
×Close search
Zoeken