Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode paprika
- 1/2 avocado
- 8 eetlepels bulgur
- 8 eetlepels linzen (een nacht laten weken of neem de kant en klare zak van HAK)
- 100 gram wortelen
- 50 gram komkommer
- 50 gram ijsbergsla
- 1 blikje (160 gram) tonijn op waterbasis
- Handje walnoten
- Handje sesamzaadjes
- Scheutje olijfolie
- Peper
(Deze groente bowl kun je natuurlijk ook bereiden met andere groente, peulvruchten of rijst die je thuis hebt liggen).
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Breng de bulger aan de kook en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Laat de peulvruchten weken of laat ze uitlekken uit de verpakking van HAK
- Laat de tonijn uit blik ook uitlekken
- Maak alle groente schoon en snijd ze in blokjes en/of reepjes
- Serveer alles op 2 borden op kleur en strooi er wat walnoten en sesamzaadjes overheen
- Voeg een scheutje olijfolie en wat peper eraan toe
- Eet smakelijk!