Ingrediënten (8 muffins)
- 50 gram walnoten
- 50 gram 85% pure chocolade)
- 200 gram amandelmeel (gebruik havermeel of boekweit meel als je het niet koolhydraatarm wilt hebben)
- 250 ml (biologische) volle kwark
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen of frambozen (kan ook uit de diepvries)
- Snufje gejodeerd zout
- 8 cup cake vormpjes (papier), je kunt dit ook achterwegen laten en in de vormpjes wat roomboter doen
Bereidingstijd: 15 minuten, oventijd 25 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Hak de noten fijn en de chocolade in stukjes
- Weeg amandelmeel af en voeg daar de 2 eieren, zout en bakpoeder aan toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg er vervolgens de kwark aan toe en meng alles goed door
- Als het een geheel is voeg dan het fruit, noten en pure chocolade toe en verdeel het over de 8 vormpjes.
- Zet het 25 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
- Lekker bij de lunch of ontbijt. Bijvoorbeeld bij de lunch met een vers soepje en bij het ontbijt met wat yoghurt en fruit.