Ingrediënten (2 personen)
- 2 paprika’s
- 1/2 prei
- 1/2 courgette
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Gemengde sla
- 100 gram spekreepjes
- 2 theelepels Hüttenkäse
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Walnoten
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden en 20 minuten in de oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snipper de ui, knoflook, prei en courgette in blokjes
- Bak de spekreepjes in een droge pan in 10 minuten gaar en knapperig en meng de ui, knoflook, prei en courgette hier doorheen
- Voeg de hüttenkäse, Italiaanse kruiden en peper toe en breng het goed onder elkaar
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika helften met het mengsel en zet deze 20 minuten in de oven
- Breek een aantal walnoten door midden en voeg deze halverwege toe als topping. Laat vervolgens de paprika’s nog 10 minuten in de oven gaar worden.
- Serveer de paprika’s op een bedje van sla
- Eet smakelijk
Ps. De paprika’s kunnen ook gevuld worden met andere groente die je nog in huis hebt liggen. Wil je graag wel wat koolhydraten in je gerecht? Voeg er dan 50 gram zilvervliesrijst aan toe.