Gevulde courgette
Ingrediënten (2 personen)
- 2 courgette
- 1 paprika
- 2 bosuien
- 80 gram granaatappelpitjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram geitenkaas
- 150 gram bereide volkoren couscous
- Limoensap
- Olijfolie
- Kruiden: peper, zout, oregano en tijm en verse peterselie
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol uit, bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgette met wat olijfolie en strooi er oregano en tijm overheen. Zet het in de oven (in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier) voor 20 minuutjes.
- Hak het vruchtvlees van de courgette fijn en bak dit kort aan.
- Rooster in een andere pan de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.
- Bereid de couscous.
- Snijd de paprika en bosui en voeg ze samen met de granaatappelpitten en pijnboompitten toe aan het vruchtvlees. Breng het met peper en zout op smaak.
- Meng wat olijfolie en limoensap en schep dit door het mengsel van de couscous en groenten.
- Als de courgettes klaar zijn, vul ze dan met het mengsel, kruimel de geitenkaar eroverheen en garneer tot slot met peterselie.
Inspiratie: Eatertainment