skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (2 personen)

  • 2 courgette
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten
  • Een snuf oregano en peper
  • Olijfolie
  • Een paar feta blokjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 15 minuten
  • Breng water aan de kook. was ondertussen de courgettes, snijd ze in de lengte door midden en hol ze uit. Bewaar het vruchtvlees
  • Als het water gekookt heeft, giet je het in een ruime pan en laatje de courgettebootjes ongeveer 5 minuten blancheren en droog ze dan af
  • Verhit wat olijfolie in de pan. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een koekenpan. Voeg vervolgens het rundergehakt hieraan toe
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en snijd het vruchtvlees van de courgette ook fijn. Doe dit bij de ui, knoflook en rundergehakt en roerbak gaar. Breng op smaak met oregano en peper
  • Leg de courgettebootjes in een ingevette ovenschaal. Schep nu het mengsel in de bootjes en leg er wat feta blokjes overeen. Evt. kun je er nog wat olijfolie overheen sprenkelen.
  • Zet de bootjes 15 minuten in de oven en strooi vervolgens de pijnboompitjes eroverheen.

 

×Close search
Zoeken