Ingrediënten (2 personen)
- 2 aubergine (bio)
- 1 knoflook
- 4 handjes spinazie
- 1 chilipeper
- 2 bosui
- 150 gram gehakt
- 2 theelepels picadillo kruiden jonnie boer
- 1 blik tomaten in blokjes (bio)
- Kaas (kun je ook achterwegen laten en laterna garneren met sesampitjes)
- Evt toevoegen zilvervliesrijst, volkoren basmati rijst of bloemkoolrijst
Bereidingstijd: 20 minuten en 30 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Hol de aubergine uit, voeg wat olijfolie toe aan de binnenkant en zet 30 minuten in de oven op 180 graden (zodat de aubergine gaar wordt)
- Snijd de knoflook en bosui fijn
- Voeg olijfolie in de pan en pruttel kort de knoflook en bosui
- Voeg het gehakt toe en zorg dat het gaar wordt
- Voeg vervolgens blokjes tomaten toe met de kruiden en spinazie
- Laat het geheel gaar worden.
- Haal de aubergine uit de oven en vul deze met het gehaktmengsel, maak af met geraspte kaas (dit kun je ook achterwegen laten en evt. later garneren met sesampitjes)
- Zet het geheel 10-15 minuten terug in de oven.
Tip: maak een extra portie zodat je de dag daarna bijv een paprika, courgette of aubergine vult met dit mengsel.