Ingrediënten (voor 4 personen)
- 5 bosuitjes
- 2-3 tomaten
- 400-500 gram rundergehakt
- 3 teentjes knoflook
- 7 eetlepels halfvolle melk
- 2 (volkoren) beschuiten
- Beetje peper en zout
Bereidingstijd: 10 minuten en ca. 40 minuten in de oven
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
- Was de tomatenen en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer
- Meng het gehakt met de bosuitjes, de uitgeperste teentjes knoflook, de gepureerde tomaten, peper, zout de melk en de fijngemaakte beschuiten
- Druk het gehakt in een kleine ovenvaste ovenschaal
- Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden
Menusuggestie
- Lekker met sperziebonen (250 gram per persoon) en aardappelpuree of gekookte aardappelen
Weetje
Houdbaarheid:
Hoe lang het product houdbaar is, moet op de verpakking te vinden zijn. Zolang de verpakking niet geopend is, kun je producten minimaal bewaren tot de houdbaarheidsdatum. Er zijn twee mogelijkheden: TGT en THT.
- TGT: ‘Te gebruiken tot’ -datum geeft aan tot en met welke datum het voedsel veilig gebruikt mag worden. De vermelding ‘Te gebruiken tot’ komt voor op zeer bederfelijke voedingsmiddelen, zoals verse vis, vers gehakt, vlees enz. Na de datum gebruiken? Nee! Door het voedsel kort na aankoop in te vriezen kun je de houdbaarheid verlengen tot na de TGT.
- THT: De ‘Ten minste houdbaar tot’-datum geeft aan tot en met welke datum het voedsel de juiste kwaliteit behoud. Deze vermelding komt voor op uitgebreide reeks van gekoelde, ingevroren, gedroogde, ingeblikte en andere voedingsmiddelen zoals olie, chocolade etc. Na de datum gebruiken? Ja, als de verpakking onbeschadigd is en/of de aanblik, de geur en de smaak van het voedsel goed zijn.
|