Ingrediënten 2 personen
- 2 perziken
- 1 bol mozzarella
- Groot blik kikkererwten
- Rucola/veldsla/ijsbergsla naar behoefte en voorkeur
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- Peper
Voor de dressing:
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze heel goed af en dep droog. Doe ze vervolgens in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster zo’n 10 minuten.
- Snijd de perziken in plakken en grill een paar minuutjes (aan beide kanten).
- Verdeel de sla over 2 borden. Snijd/pluk de bol mozzarella en verdeel deze over de sla. Vul vervolgens aan met de gegrilde perzik en de kikkererwten.
- Meng de balsamicoazijn met olijfolie en wat peper en schenk deze over de salade.