Ingrediënten (4 personen)
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- halve komkommer
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels (extra vierge) olijfolie
- 2 takjes verse basilicum
- 150 ml water
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Was de tomaten, de rode paprika, de halve komkommer goed en snijd deze alle drie in blokjes.
- Doe de tomaten, de helft van de rode paprika, en de komkommer in een blender kom
- Pel vervolgens de ui en knoflook, snijd deze beide ook in kleine blokjes, welke je aan de blender kom toevoegt. Doe tenslotte de blaadjes van 1 takje basilicum, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout (naar smaak ook in de blender kom
- Mix dit alles in de blender tot een gladde substantie. Voeg hier nog 150 ml water aan toe en mix nogmaals tot een glad geheel.
- Zet je kom in de koelkast voor minimaal 1 uur, zodat het lekker fris kan worden
- Verdeel de gazpacho over 4 glazen en voeg aan elk glas de overgebleven paprika ter garnering samen met een blaadje basilicum toe.
- Door deze Gazpacho (koude soep) te eten bij de lunch krijg je al extra groente binnen. Lekker met een dik (ruim) belegde boterham met extra sla, rucola, komkommer, tomaat en gekookt ei als beleg erbij!