Ingrediënten (4 personen)
- 1 venkelknol
- 4 kabeljauwfilet
- peper en een beetje zout
- 4 plakjes achterham (pancetta ook erg lekker)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 courgettes
- 2 eetlepels groene pesto
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 200 graden Celsius. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in blokjes
- Spoel de kabeljauw kort af onder de koude kraan en dep de vis droog. Bestrooi de kabeljauw met peper en een beetje zout en wikkel om de kabeljauw de achterham (pancetta kun je ook gebruiken in plaats van achterham).
- Verdeel de venkel, kerstomaatjes en kabeljauw over de schaal en zet deze 10-15 minuten in de oven
- Prik na 10 minuten in het dikste deel van de kabeljauw: als dat niet meer doorschijnend is en het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt, is de vis gaar.
- Was intussen de courgette en snijd de uiteinden eraf. Maak met een spiraalsnijder (te koop bij Xenos, bol.com etc.) fijne spaghetti (courgetti) van de courgette.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de courgtti al omscheppend in 3 minuten beetgaar. Roer de pesto erdoor.
- Serveer de courgetti met de vis, venkel en tomaatjes.