Ingrediënten (16-18 sneetjes)
- 200 gram courgette, geraspt
- 20 gram ui, gesneden
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 4 eieren
- 75 gram roomkaas
- 100 ml olijfolie
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram lijnzaad (zelf gebroken)
- 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 handje ongebrande noten, zaden en/ of pitten
Bereidingstijd: 20 minuten en 45-60 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
- Meng in een grote kom de courgette, ui, knoflook, eieren, kruidenroomkaas en de olijfolie.
- Voeg dan amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder en Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
- Meng alles goed, eventueel met een keukenmachine.
- Spatel noten en zaden door het beslag.
- Schenk het beslag in een cakevorm en garneer de bovenkant met extra noten, zaden en/ of pitten. Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven mooi bruin en gaar.
- Haal het brood uit de oven en wacht minstens 10 minuten tot je hem uit de vorm haalt.
- Een paar dagen in de koelkast bewaren of (voorgesneden) in de diepvries.