Een lekkere soep, boordevol vitaminen en mineralen. Lekkere maaltijd voor het herfstig weer.
Ingrediënten 4 personen
- 2 courgettes
- 100 gram rucola sla
- 2 bouillonblokjes (natriumarm)
- 1 liter water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Evt. een scheutje melk
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Breng 1 L water aan de kook in een pan en voeg de bouillonblokjes toe
- Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in kleine stukjes
- Verhit de (olijf)olie in een andere pan (soeppan) en fruit de uit en knoflook aan
- Voeg na een paar minuten de gesneden courgettestukjes toe en bak deze 3-5 minuten
- Voeg het kokende water met bouillonblokjes toe aan de soeppan en voeg ook de rucola sla toe en laat het 10-15 minuten koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer glad en voeg een scheut melk toe (naar behoefte)
- Smullen maar!
Tip
- Vervang de rucola voor 100 gram verse spinazie of broccoli. Kook de broccoli in 10 minuten gaar en gebruik het kookvocht voor de soep voor het behoud van vitaminen en mineralen.