Ingrediënten (4 personen)
- 2 courgettes
- 300 gram rundergehakt
- 90 gram geraspte kaas 30+
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik tomatenpuree (van 140 gram)
- 10 gram Italiaanse kruiden
- 400 gram champignons
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden en 30 minuten in de oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven)
- Snijd de courgettes met een kaasschaaf of aardappelschiller in dunne plakken, snipper de ui en snijd de knoflook en champignons fijn
- Verhit de olie in een pan en fruit hier de uitjes en knoflook aan en voeg het gehakt en champignons toe en bak dit mee tot het gaar is.
- Vervolgens voeg je de tomaten uit blik en tomatenpuree hieraan toe met de Italiaanse kruiden. Bak dit 10 minuten.
- Beleg de bodem van een ovenschaal met courgetteplakken. Verdeel 1 soeplepel gehaktsaus over de courgette. Bestrooi dit met een beetje kaas en bedek het vervolgens met courgetteplakken. Herhaal dit proces tot het gehaktmengsel op is. Eindig met een laag courgetteplakken en een beetje kaas.
- Bak de courgette lasagne 30 minuten in de oven.
Tips
- Gepelde tomaten uit blik een perfecte basis zijn voor soep en saus
- De 30+ kaas kun je vervangen door mozzarella
- Meer groente toevoegen? Denk aan prei, paprika of aubergine.
Bron recept: Diabetes Fonds