Ingrediënten (4 personen)
- 1 kg zoete aardappels
- 2 citroenen
- Paksoi
- 50 gram peterselie, fijngehakt (of gedroogde)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 600 gram kabeljauw filet
- 3 eetlepels roomboter
- peper
- zout
Bereidingstijd: 35 minuten
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snij ze in parten. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers ze uit. Snij de paksoi in flinterdunne reepjes
- Zet de aardappels net onder water, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Maak een kruidenmengsel van de citroenschil, de helft van het citroensap, de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
- Dep de kabeljauw droog met het keukenpapier.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Keer voorzichtig om met een spatel.
- Stamp de aardappels met de resterende eetlepel boter tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout
- Voeg de rauwe paksoi toe en schep goed door.
- Serveer de paksoistamppot op een bord, leg daarop de kabeljauw en lepel het kruidenmengsel erover.