skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Oftewel vegetarische chili con carne!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 5 wortelen (bospeen)
  • 3 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 zakken kidneybonen (uitgelekt 2x 200 gram)
  • 500 gram tomatenpassata
  • Koriander (garnering)
  • 2 bosuitjes (garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels paprikapoeder

Bereidingstijd: 25 min

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de wortels en prei in stukken
  • Verhit een braadpan met wat olijfolie en voeg de wortels en prei toe
  • Snijd de paprika en ui en voeg toe
  • Schep het geheel goed om, pers de knoflook en voeg toe
  • Snipper de rode peper (haal de zaadjes eruit) en voeg toe samen met de paprikapoeder
  • Bak het geheel op laag vuur circa 10 minuten
  • Voeg de tomatenpassata en de kidneybonen (uitgelekt en afgespoeld) toe en laat al roerend 5 minuten zacht pruttelen
  • Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes
  • Serveer de chili met de bosui en koriander als topping

Bron: i am a foodie

 

×Close search
Zoeken