Ingrediënten (4 personen)
- 350 gram kipfilet in blokjes
- 225 gram pindakaas 100% (Pip & Nut, te koop bij Jumbo)
- 3 eetlepels ketjap manis (evt. zoutarm)
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 125 gram taugé
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel gember
- peper en zout
- 200 ml kokend water
- 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
- boter of olie
- 600 gram boontjes (of andere verse of diepvriesgroente naar keuze)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de boter of olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie en gember aan. Bak vervolgens de blokjes kipfilet rondom bruin.
- Voeg de paprika toe met de tomatenpuree en roer om. Kruid nu de kip met de overige kruiden en de ketjap en roer de taugé er door
- Voeg als laatste de pindakaas toe en schenk al roerend het kokend water erbij tot een gladde pindasaus ontstaat
- Breng op smaak met een beetje peper en zout
- Serveer de Chicken Tonight met rijst en boontjes
- Eet smakelijk!
Bron: www.lifesabout.nl