Ingrediënten (7- personen)
- 3 courgette
- 1 broccoli
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 rode ui
- Bouillon*
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel groene pesto (evt. zelf maken)
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de courgette, broccoli (inclusief steeltjes) en de prei in stukjes
- Snijd de ui en knoflook fijn
- Doe flink wat olijfolie in de pan en laat hierin de ui en knoflook zachtjes smoren
- Voeg er vervolgens water aan toe (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben).
- Voeg daarna de gesneden broccoli, prei, courgette en bouillon aan toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en pesto aan toe en pureer de soep.
- Eet smakelijk!
Neem dagelijks een flinke portie extra groente door bijvoorbeeld bij de lunch al een kom eigengemaakte soep met verschillende groente te nemen.
*Tip: De biologische winkel verkoopt bouillonblokjes zonder gist, suiker en E-nummers