skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote zak boerenkool (800 gram)
  • 4 zoete aardappels
  • 50 ml halfvolle melk
  • 10-15 snacktomaatjes (zongedroogde tomaatjes zijn ook lekker!)
  • 1 handje pijnboompitten
  • Beetje peper en zout

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappels en snij ze in stukjes. Gebruik een goed scherp mes want ze zijn hard en lastig te snijden.
  • Kook de zoete aardappels ongeveer tien minuten
  • Voeg daarna de boerenkool toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe (of gebruik 50 ml kookvocht) en gebruik een stamppotstamper voor het zwaarste werk.
  • Snij de snack tomaatjes in kleine stukjes en roer ze door de stamppot of gebruik deze bij het serveren van de stamppot net zoals de pijnboompitten.

Serveer tip

  • Lekker met een varkenshaasje of runderlapje
×Close search
Zoeken