skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 gram bulgur
  • 600 gram boerenkool (of koop kant en klaar gesneden boerenkool)
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram rozijnen
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 flinke scheut melk
  • olie
  • komijn
  • zout en peper

Bereidingstijd 30 minuten

Bereidingswijze

  • Was de boerenkool en trek het blad van de stelen. Snij het blad grof. Meng het gehakt met de beschuiten, ei, scheut melk, zout en peper. Snipper de ui en meng door het gehakt
  • Draai de balletjes van het gehakt en bak ze in olie met wat olie gaar en bruin.
  • Snipper de knoflook en fruit het glazig in een hapjespan.
  • Voeg de boerenkool met wat water toe en laat onder regelmatig omscheppen in circa 20 minuten gaar stoven.
  • Voeg de rozijnen toe en stoof mee, voeg er vervolgens komijn aan toe en breng op smaak met zout en peper
  • Laat intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen in het hete water. Roer het los en schep het door de boerenkool. Voeg indien nodig meer zout en peper toe en serveer de balletjes gehakt.
×Close search
Zoeken