Ingrediënten (6 kommen soep)
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 knolselderij
- 1 bloemkool (je kunt het groene van de bloemkool ook gebruiken in de soep)
- Flinke scheut olijfolie
- Water (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben)
- 2 Blokjes groente bouillon
- Gedroogde peterselie 1 eetlepel
- 1 theelepel mosterd
- Beetje gejodeerd zout
- Evt. wat parmezaanse kaas of wat linzen voor de topping
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de uien en knoflook fijn
- Doe een flinke scheut olijfolie of ghee in de pan en laat de uien en knoflook zachtjes glazig worden
- Maak intussen de knoflook en bloemkool schoon en maak er blokjes en roosjes van
- Doe water in de pan soep en voeg daar de groente en bouillon aan toe
- Laat 20 minuten zachtjes koken
- Voeg er als laatste een beetje zout, mosterd en peterselie aan toe en blender het geheel.
- Vind je de soep te dik? Voeg er dan extra water aan toe
- Top evt. af met Parmezaanse kaas.
- Lekkere soep voor bij de lunch! Beleg evt. 2 crackers ruim met 100% pindakaas en wat gerookte zalm. Eet smakelijk 🙂