skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (6 kommen soep)

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 knolselderij
  • 1 bloemkool (je kunt het groene van de bloemkool ook gebruiken in de soep)
  • Flinke scheut olijfolie
  • Water (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben)
  • 2 Blokjes groente bouillon
  • Gedroogde peterselie 1 eetlepel
  • 1 theelepel mosterd
  • Beetje gejodeerd zout
  • Evt. wat parmezaanse kaas of wat linzen voor de topping

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de uien en knoflook fijn
  • Doe een flinke scheut olijfolie of ghee in de pan en laat de uien en knoflook zachtjes glazig worden
  • Maak intussen de knoflook en bloemkool schoon en maak er blokjes en roosjes van
  • Doe water in de pan soep en voeg daar de groente en bouillon aan toe
  • Laat 20 minuten zachtjes koken
  • Voeg er als laatste een beetje zout, mosterd en peterselie aan toe en blender het geheel.
  • Vind je de soep te dik? Voeg er dan extra water aan toe
  • Top evt. af met Parmezaanse kaas.
  • Lekkere soep voor bij de lunch! Beleg evt. 2 crackers ruim met 100% pindakaas en wat gerookte zalm. Eet smakelijk 🙂

 

×Close search
Zoeken