skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 4 bieten
  • 4 eieren
  • 1 ui of 2 stengels bosui
  • 1 appel
  • 1 zakje veldsla (85 gram)
  • dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout

Bereidingstijd 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de voorgekookte bieten in stukjes. Wanneer je ongekookte bieten gebruikt, snijd ze in tweeën en doe ze in een grote pan. Voeg water toe tot ze net onderstaan en kook de bieten in circa 20 minuten beetgaar.
  • Kook de eieren tot deze middel hard zijn, dompel ze in koud water en laat afkoelen
  • Meng in een grote slakom de mayonaise met wat olijfolie en azijn tot een dressing.
  • Pel en snipper de ui en doe in een slakom
  • Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe ook de appel in een slakom. Snijd de bieten in blokjes en voeg toe aan de slakom
  • Roer alles goed door elkaar. Leg op elk bordje wat veldsla, leg hierop de bietensalade
  • Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg ze op de bietensalade. Hak de dille grof en verdeel over de bordjes (of gebruik gedroogde dille)

 

×Close search
Zoeken