Ingrediënten (2 personen)
- 1 stronk broccoli
- 150 gram erwtjes
- 150 gram (dunne) sperziebonen
- 1 knoflookteen
- Olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 biefstukjes a 75-100 gram
- 1 ui
- 200 gram (kastanje)champignons
- (jozo)zout en peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Was en breek de broccoli in roosjes en was de sperziebonen en haal de puntjes eraf.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Snipper het uitje. Verwarm de boter in een scheut olijfolie op laag vuur in de pan tot lichtbruin. Zet het vuur middelhoog en bak hierin de biefstuk.
- Laat de biefstuk aan beide kanten lichtbruin worden en bak voor medium rosé nog 5 minuten door. Wanneer je deze even laat rusten bak je het uitje en de champignons gaar.
- Zet ondertussen de boontjes en broccoli op met een klein laagje heet water. Kook of stoom ze beetgaar in 5 minuten (knapperig), voeg de laatste minuut de erwtjes en een scheutje olijfolie toe.
- Keer de biefstuk regelmatig en roer de champignons om en bestrooi met peper en (jozo)zout.
ps. ik was de champignons vergeten (zoals je ziet op de foto)