Het BBQ seizoen is al eventjes bezig. Komende drie weken zal ik wekelijks twee gezonde recepten delen voor bij de BBQ!
Zalm Spies
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram zalmfilet
- 1 citroen (in schijfjes gesneden)
- Dille
- Peper
- Olijfolie
Bereidingstijd: 5 minuten en +/- 6-10 minuten op de bbq
Bereidingswijze
- Snijd de zalmfilet in blokjes en de citroen
- Rijg de zalmblokjes en citroenschijfjes om en om aan een saté prikker en leg het in het aluminiumfolie.
- Strooi hier wat dille, peper, citroensap en olijfolie overheen en maak het zalmpakketje dicht en leg het op de BBQ (6-10 minuten).
Spitskoolsalade
Ingrediënten (4-6 personen)
- 300 gram dun gesneden spitskool
- 1 appel
- 1 klein handje rozijnen
- Kerriepoeder
- Peper
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Scheutje olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de spitskool in dunne reepjes (of pak voorgesneden zak spitskool)
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed door elkaar
- Laat het even in de koelkast staan