Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel of speltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 snufje gejodeerd zout
- 2 eieren
- 100 gram Extra Vierge Olijfolie
- 4 hele rijpen bananen (hoe rijper de bananen hoe zoeter het bananenbrood)
Verder nodig: bakblik, bakpapier
Bereidingstijd: 20 minuten en 45 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Haal alle 4 de bananen uit de schil en prak ze heel fijn met een vork.
- Voeg het kaneel, zout en bakpoeder toe en meng het geheel.
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel opnieuw.
- Zeef dan de 150 gram meel boven de kom en meng het beslag.
- Voeg nu de olijfolie toe en meng.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
- Bak het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Inspiratie recept van 24kitchen (recept wel wat aangepast).