Ingrediënten (2-3 personen)
- 2 eieren
- 1 struik paksoi
- 100 gram peultjes
- 100 gram wortel
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 4 eetlepel pindakaas (100%, dus zonder toegevoegd suiker en transvet)
- 1 eetlepel ketjap
- verse koriander (of gedroogde)
- 1 handje ongezouten pinda’s
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de 8 eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen onder koud water.
- Snijd alle groenten in reepjes.
- Breng een pan water aan de kook en kook de paksoi en de peultjes afzonderlijk 2 minuten, laat de groenten snel afkoelen onder koud water en laat uitlekken
- Verdeel alle groenten over een schaal
- Verwijder de zaadjes van de peper en snijd deze fijn.
- Pel en hak de knoflook
- Roer een dressing van de knoflook, de helft van de peper, olie en limoensap en sprenkel die over de salade.
- Verwarm de pindakaas, ketjap, de rest van de rode peper en een scheutje water in een steelpan
- Roer goed door en voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de saus over de salade. Hak de koriander fijn en strooi die samen met de pinda’s over de salade.
Je kan dit variëren met gebakken tahoe, tempé of andere groenten.