Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 1 paprika
- 2 eetlepels olie
- 4 eieren
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereiding
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken. Kook de aardappelen in weinig water in 5 minuten gaar.
- Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Maak de andere groente schoon en snijd de ui in halve ringen, de knoflook in snippers, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
- Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes er in. Schep het groentemengsel erop.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper toe. Schenk dit over de aardappelen.
- Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Bron Recept: Voedingscentrum
Tip:
- Varieer met groente die je thuis nog hebt liggen…