Ingrediënten (3-4 personen)
- 1 oranje pompoen
- 1 zak (300 gram) voorgesneden boerenkool
- 125 gram spekjes
- Klontje boter
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- Peper en zout
- Kruiden: evt. paprika- en cayenne kruiden
- Lekker voor erbij: 3-4 (biologische) runder- hamburgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, snijd de pitten eruit en snijd in blokjes.
- Voeg een klein beetje water in de pan en laat de pompoen 10 minuten koken
- Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg de spekjes toe in de pan en voeg later na de ui en knoflook toe. Voeg er vervolgens stapsgewijs de boerenkool toe.
- Als de pompoen gaar is, giet het water af en stamp fijn. Voeg er vervolgens het boerenkoolmengsel met spekjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Voor een beetje een smeuïge smaak voeg er een klontje boter aan toe en breng op smaak met kruiden, peper en een beetje zout