skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 1 oranje pompoen
  • 1 zak (300 gram) voorgesneden boerenkool
  • 125 gram spekjes
  • Klontje boter
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • Peper en zout
  • Kruiden: evt. paprika- en cayenne kruiden
  • Lekker voor erbij: 3-4 (biologische) runder- hamburgers

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen, snijd de pitten eruit en snijd in blokjes.
  • Voeg een klein beetje water in de pan en laat de pompoen 10 minuten koken
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg de spekjes toe in de pan en voeg later na de ui en knoflook toe. Voeg er vervolgens stapsgewijs de boerenkool toe.
  • Als de pompoen gaar is, giet het water af en stamp fijn. Voeg er vervolgens het boerenkoolmengsel met spekjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voor een beetje een smeuïge smaak voeg er een klontje boter aan toe en breng op smaak met kruiden, peper en een beetje zout

 

×Close search
Zoeken