skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 350 gram (biologisch)rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram Passata
  • 1 handje verse of gedroogde basilicum
  • 2 bosuitjes
  • Geraspte kaas 30+
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie/ boter

Bereidingstijd: 30 min en 15-20 min oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak nu een ovenschotel en vet deze in met wat olijfolie of boter
  • Maak vervolgens de bloemkool schoon en verwijder de bladeren. Snijd de bloemkool door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is van de bloemkool in kleine roosjes
  • Doe de bloemkool roosjes in een grote kom en voeg hier een beetje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit vervolgens zodat de olijfolie en kruiden gelijkmatig zijn verspreid. Voeg de roosjes dan toe aan de ovenschotel en bak dit 15-20 minuten in een voorverwarmde oven
  • Snijd ondertussen de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes. Pak vervolgens een hapjespan en voeg hier olijfolie/boter aan toe met de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe. Als het gehakt bruin kleurt voeg dan de passata en basilicum toe en bak de inhoud van de pan al roerend 2 minuten (laat zachtjes pruttelen)
  • Haal vervolgens de ovenschotel met de bloemkool uit de oven en giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool. Maak het gerecht af door er geraspte kaas eroverheen te strooien.
  • Snijd intussen de lente ui in kleine stukjes. Haal de ovenschotel na de baktijd uit de oven en garneer met stukjes lente ui.
  • Eet smakelijk

 

×Close search
Zoeken