Ingrediënten 4-5 personen
- 500 gram kipfilet
- 200 gram spinazie
- 400 gram champignons
- 125 gram crème fraîche
- 15-30 ml kippenbouillon (1 bouillonblokje)
- 210 gram mozzarella
- 60 ml olijfolie
- Chilipoeder
- Knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes en bak deze alvast voor.
- Neem een ovenschaal en vet deze in, leg de kip stukjes op de bodem.
- Doe daarna de spinazie boven op de kip in de ovenschaal. De champignons snijd je in plakjes en deze voeg je er ook aan toe.
- Doe de crème fraîse in een kom en voeg hier de olijfolie, kippenbouillon, chilipoeder en knoflookpoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel over de ingrediënten die je in de ovenschaal hebt gedaan en doe er een vel aluminiumfolie overheen.
- Zet nu de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken. Haal daarna de ovenschotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie
- Brokkel de mozzarella over de ovenschotel en zet daarna zonder aluminiumfolie in de oven voor de laatste 10 minuten.
- Haal de ovenschotel uit de oven en je hebt een koolhydraatarme ovenschotel, het is ook lekker om er wat volkorenpennen of zilvervliesrijst bij te serveren, dan niet meer koolhydraat arm 😉
- Eet smakelijk!
Ps. zorg wel voor wat extra salade zodat je voldoende groente binnen krijgt 🙂