skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten 4-5 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram champignons
  • 125 gram crème fraîche
  • 15-30 ml kippenbouillon (1 bouillonblokje)
  • 210 gram mozzarella
  • 60 ml olijfolie
  • Chilipoeder
  • Knoflookpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes en bak deze alvast voor.
  • Neem een ovenschaal en vet deze in, leg de kip stukjes op de bodem.
  • Doe daarna de spinazie boven op de kip in de ovenschaal. De champignons snijd je in plakjes en deze voeg je er ook aan toe.
  • Doe de crème fraîse in een kom en voeg hier de olijfolie, kippenbouillon, chilipoeder en knoflookpoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de ingrediënten die je in de ovenschaal hebt gedaan en doe er een vel aluminiumfolie overheen.
  • Zet nu de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken. Haal daarna de ovenschotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie
  • Brokkel de mozzarella over de ovenschotel en zet daarna zonder aluminiumfolie in de oven voor de laatste 10 minuten.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en je hebt een koolhydraatarme ovenschotel, het is ook lekker om er wat volkorenpennen of zilvervliesrijst bij te serveren, dan niet meer koolhydraat arm 😉
  • Eet smakelijk!

Ps. zorg wel voor wat extra salade zodat je voldoende groente binnen krijgt 🙂

 

×Close search
Zoeken