skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (5-6 personen)

  • 1500 gram voorgesneden andijvie (3 zakken)
  • 6 pruim tomaten
  • 1 bakje (250 gram) champignons
  • 250 gram (magere) spekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem (of amandelmeel)
  • 250 ml melk
  • 1 zakje geraspte 30+ kaas

Bereidingstijd: 30 min en 20 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Doe de andijvie in een pan met water en laat het op matig vuur slinken (let op: niet alle andijvie past meteen in de pan, dus voeg steeds geleidelijk wat andijvie toe). Laat vervolgens in het vergiet goed uitlekken.
  • Intussen de champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden
  • Snijd de 6 tomaten in stukjes
  • Verhit in de koekenpan de spekjes en laat deze uitbakken, voeg er vervolgens de champignons en voeg er als laatste de tomaten er aan toe
  • Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Roer de bloem erdoor en al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen, blijf roeren tot het een dikke gebonden saus is geworden.
  • In de zeef de andijvie goed uitdrukken en in de pan van de spekjes, tomaten en champignons doen, alles mengen en voeg dit vervolgens in een ovenschaal, schut de gebonden saus hier overheen en maak af met wat geraspte kaas.
  • Eet smakelijk!

 

×Close search
Zoeken