Ingrediënten (4 personen)
- 1 (grote) bloemkool
- 1 bosje bosui
- 400 gram verse spinazie
- ½ potje zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
- Handje walnoten
- Boter
- Optioneel: hüttenkäse/ geitenkaas
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool gaar in ongeveer 8 minuten.
- Giet de bloemkool vervolgens af en prak met een stamper de bloemkool samen met wat overgebleven kookvocht, boter en wat peper tot een smeuïge puree. Wanneer het nog niet echt een puree is, gebruik dan de staafmixer om tot het gewenste resultaat te bereiken.
- Meng vervolgens de rauwe spinazie door de puree. Snijd de bosui in stukjes, voeg deze samen met de zongedroogde tomaatjes toe en meng het goed door elkaar.
- Verdeel de stamppot over de borden en voeg er een handje walnoten aan toe en verkruimel evt. wat hüttenkäse/ geitenkaas