skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4-5 personen)

  • 800 gram witlof
  • 6 plakjes achterham
  • 2 theelepels dille
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 1 klein handje 30+ kaas

Bereidingstijd: 20 minuten en 15 minuten in de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de onderkant van de stronken witlof eraf en snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 10 minuten
  • Halveer ondertussen de plakje ham in de lengte. Giet het witlof af en druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel om elke helft een 1/2 plakje ham
  • Leg de witlof rolletjes in een ovenschaal en verdeel de kaas, tijm en amandelschaafsel over de ovenschaal. bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Ik bakte er een runderlapje bij en zorgde voor extra groente door sla met tomaatjes en komkommer (met een klein scheutje olijfolie).

 

×Close search
Zoeken