skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4-5 personen)

  • 800 gram aardappelen (bewaar wat vocht van de gekookte aardappelen)
  • 900 diepvries spinazie (zonder à la créme)
  • 15 zongedroogde tomaatjes (bewaar een scheutje olie)
  • 1 bol (125 gram) (lactosevrij) mozzarella
  • Knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Beetje peper en zout
  • Evt. als garnering wat pijnboompitjes

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en bewaar een klein scheutje kookvocht (let op: niet teveel, het vocht van de spinazie komt ook in de pan terecht).
  • Laat de spinazie ontdooien in de pan waarin je de aardappelen gekookt hebt en stamp het geheel vervolgens fijn
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en mozzarella in kleine stukjes en voeg deze toe aan de spinazie stamppot, giet er vervolgens wat olie bij uit de pot van de zongedroogde tomaatjes. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Breng op smaak met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en wat peper en zout
  • Voeg er als garnering wat pijnboompitjes bij

Tip:

De stamppot is overheerlijk met een hamburger van rundergehakt.

 

×Close search
Zoeken