skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (1 pizza)

  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • Snufje zout (bij voorkeur Losalt)
  • 200 ml Passata (tomatensaus)
  • Kruiden: oregano, basilicum, tijm, knoflook, paprikapoeder, evt. een beetje chilipoeder
  • 1 handje champignons
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • Evt. Mozzarella of vlees/vis toevoegen

Bereidingstijd: 60-90 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Snijd de bloemkool in roosjes en was goed
  • Kook de bloemkool roosjes 4 minuten
  • Doe de roosjes nu in de keukenmachine of blender, maal ze in ieder geval fijn
  • Leg de kruimels in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit! Hoe droger, hoe beter de bodem wordt. (Dit is dus een belangrijke stap)
  • Meng de bloemkool kruimels met 1 ei, 50 gram geraspte kaas en een beetje zout (bij voorkeur Losalt)
  • Vorm nu de bodem op de bakplaat en druk goed aan
  • Zet de bodem voor 15-30 minuten in de oven, totdat hij een beetje bruin en knapperig wordt
  • Ondertussen maak je de tomatensaus door dit te mengen met kruiden, doe dit naar smaak
  • Snijd de rest van de ingrediënten in plakjes
  • Haal de bloemkool bodem uit de oven en besmeer met tomatensaus
  • Beleg de pizza met groente, kaas (en evt. vlees/vis)
  • Zet de bloemkool pizza nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven totdat de bodem echt knapperig is en de kaas gesmolten is.
  • Eet smakelijk!

 

×Close search
Zoeken