Ingrediënten (1 pizza)
- 1 kleine bloemkool
- 50 gram geraspte kaas
- 1 ei
- Snufje zout (bij voorkeur Losalt)
- 200 ml Passata (tomatensaus)
- Kruiden: oregano, basilicum, tijm, knoflook, paprikapoeder, evt. een beetje chilipoeder
- 1 handje champignons
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- Evt. Mozzarella of vlees/vis toevoegen
Bereidingstijd: 60-90 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Snijd de bloemkool in roosjes en was goed
- Kook de bloemkool roosjes 4 minuten
- Doe de roosjes nu in de keukenmachine of blender, maal ze in ieder geval fijn
- Leg de kruimels in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit! Hoe droger, hoe beter de bodem wordt. (Dit is dus een belangrijke stap)
- Meng de bloemkool kruimels met 1 ei, 50 gram geraspte kaas en een beetje zout (bij voorkeur Losalt)
- Vorm nu de bodem op de bakplaat en druk goed aan
- Zet de bodem voor 15-30 minuten in de oven, totdat hij een beetje bruin en knapperig wordt
- Ondertussen maak je de tomatensaus door dit te mengen met kruiden, doe dit naar smaak
- Snijd de rest van de ingrediënten in plakjes
- Haal de bloemkool bodem uit de oven en besmeer met tomatensaus
- Beleg de pizza met groente, kaas (en evt. vlees/vis)
- Zet de bloemkool pizza nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven totdat de bodem echt knapperig is en de kaas gesmolten is.
- Eet smakelijk!