skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram voorgesneden andijvie
  • 1 grote bloemkool
  • 1 eetlepel hüttenkase
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 200 gram (magere) spekjes
  • Peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ze voor (+/- 7 minuten)
  • Bak de spekjes in een koekenpan (geen boter gebruiken, de spekjes zijn vet genoeg van zichzelf).
  • Doe de bloemkool in een grote pan. Voeg de hüttenkase en spekjes (inclusief vocht) toe. Pureer (ik gebruikte de staafmixer) tot 1 geheel en breng het op smaak met nootmuskaat
  • Voeg stapsgewijs de andijvie toe aan de puree en laat de andijvie slinken. Voeg vervolgens weer wat andijvie toe, totdat deze op is. Even doorroeren en op smaak brengen met peper
  • Eet smakelijk (lekker met een stukje zalm)
×Close search
Zoeken