Ingrediënten (5-6 personen)
- 3 paprika’s
- 5 dikke wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- +/- 1 L water
- 3 groente bouillon blokjes (natriumarm)
- Olijfolie
- Evt. een scheutje (lactosevrije) melk of room
- Garnering: bosui
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika’s en wortels in stukjes
- Verhit de (olijf)olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook aan
- Voeg na een paar minuten de gesneden paprika en wortel eraan toe
- Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe aan de ui, knoflook, wortels en paprika’s en laat het 15 minuten koken
- Pureer het geheel met een staafmixer glad
- Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat melk, room en/of water aan toe
- Voor de garnering gebruikte ik bosui
- Eet smakelijk