Ingrediënten (2-3 personen):
- 500 verse witte asperges (geschild)
- 2-3 gekookte eieren
- 4 plakjes ham
Voor de vinaigrette:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten (als de asperges al geschild zijn)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook
- Kook de eitjes in water tot de gewenste gaarheid
- Schil met een dunschiller de asperges rondom goed schoon (of koop ze geschild)
- Leg de asperges in de pan met kokend water, zet het vuur lager en kook de asperges in zo’n 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte)
- Meng ondertussen voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar en zet even weg
- Pel de eieren en snijd deze in parten.
- Snijd de ham in stukjes
- Haal de asperges uit het water en leg ze op een mooi bord. Serveer ze met de eieren en ham
- Schenk als laatste de vinaigrette over de asperges
- Strooi er evt. nog wat geraspte kaas over