skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 500 verse witte asperges (geschild)
  • 2-3 gekookte eieren
  • 4 plakjes ham

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten (als de asperges al geschild zijn)

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan water aan de kook
  • Kook de eitjes in water tot de gewenste gaarheid
  • Schil met een dunschiller de asperges rondom goed schoon (of koop ze geschild)
  • Leg de asperges in de pan met kokend water, zet het vuur lager en kook de asperges in zo’n 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte)
  • Meng ondertussen voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar en zet even weg
  • Pel de eieren en snijd deze in parten.
  • Snijd de ham in stukjes
  • Haal de asperges uit het water en leg ze op een mooi bord. Serveer ze met de eieren en ham
  • Schenk als laatste de vinaigrette over de asperges
  • Strooi er evt. nog wat geraspte kaas over
×Close search
Zoeken