Ingrediënten (voor 2 personen)
- 300 gram kip
- 2 teentjes knoflook
- 1 potje groene pesto
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Citroensap
- Wat pijnboompitjes
- Oregano
- Peper
- 1 eetlepel Franse mosterd
- Olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten en 30- 40 minuten in de oven
Bereidingswijze
Eerst de marinade
- Doe in een kom een scheut olijfolie
- Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie
- Peper en oregano toevoegen
- Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
- Spoel de kipfilets af, snijd ze in stukjes en leg ze in de marinade
- Minstens 4 uur marineren
Na de marinade
- Smeer op de kip stukjes pesto en leg ze in de ovenschaal. Leg er tussen wat zongedroogde tomaatjes en strooi er wat pijnboompitjes over.
- Laat de kipfilet in 30- 40 minuten (190 graden Celsius) in een voor verwarmden oven gaar worden.
Lekker met boontjes en gekookte aardappelen