skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gram kip
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje groene pesto
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • Citroensap
  • Wat pijnboompitjes
  • Oregano
  • Peper
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten en 30- 40 minuten in de oven

Bereidingswijze

Eerst de marinade

  • Doe in een kom een scheut olijfolie
  • Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie
  • Peper en oregano toevoegen
  • Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
  • Spoel de kipfilets af, snijd ze in stukjes en leg ze in de marinade
  • Minstens 4 uur marineren

Na de marinade

  • Smeer op de kip stukjes pesto en leg ze in de ovenschaal. Leg er tussen wat zongedroogde tomaatjes en strooi er wat pijnboompitjes over.
  • Laat de kipfilet in 30- 40 minuten (190 graden Celsius) in een voor verwarmden oven gaar worden.

Lekker met boontjes en gekookte aardappelen

 

×Close search
Zoeken