Ingrediënten (voor 5 personen)
- 1 bloemkool
- 200 gram aardappelen
- 1 prei
- 400 gram champignons
- 500 gram (runder)gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Halfvolle melk
- 2 knoflookteentjes
- 1 kleine ui
- Paprikapoeder
- Peper
- evt. 30+ kaas
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes
- Maak de ui, knoflook, prei en champignons schoon en snijd ze in ringen en kleine stukjes
- Kook de bloemkool in +/- 8 minuten net gaar in weinig water
- Bak het gehakt rul en voeg de ui, knoflook, prei en champignons toe. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
- Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree.
- Leg het gehakt, prei en champignon mengsel onder in de ovenschaal. Schep de bloemkool er boven op en vervolgens de (kleine hoeveelheid) aardappelpuree.
- Strooi er een klein beetje geraspte kaas
- Laat het gerecht in de oven +/- 25 minuten op 180 graden Celsius lichtbruin verkleuren