skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (voor 5 personen)

  • 1 bloemkool
  • 200 gram aardappelen
  • 1 prei
  • 400 gram champignons
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Halfvolle melk
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 kleine ui
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • evt. 30+ kaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar
  • Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes
  • Maak de ui, knoflook, prei en champignons schoon en snijd ze in ringen en kleine stukjes
  • Kook de bloemkool in +/- 8 minuten net gaar in weinig water
  • Bak het gehakt  rul en voeg de ui, knoflook, prei en champignons toe. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
  • Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree.
  • Leg het gehakt, prei en champignon mengsel onder in de ovenschaal. Schep de bloemkool er boven op en vervolgens de (kleine hoeveelheid) aardappelpuree.
  • Strooi er een klein beetje geraspte kaas
  • Laat het gerecht in de oven +/- 25 minuten op 180 graden Celsius lichtbruin verkleuren
×Close search
Zoeken