skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram aardappels, geschild in grove stukken
  • 2 grote bloemkolen
  • 1 verse mango
  • 300 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 3 eetlepels grove Zaanse mosterd
  • Scheutje melk en klontje boter (met mate)
  • Zout en peper
  • Evt. 3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden of peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Zet de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Doe er als eerste de aardappels bij. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkool roosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten.
  • Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat meer bite.
  • Doe er een klein scheutje melk bij en een klontje boter.
  • Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt.
  • Tot slot de kipfilet, mango en evt. munt of peterselie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Roer 2 minuten nog alles goed door elkaar totdat alles goed warm is.
×Close search
Zoeken